Naar de hoofdinhoud
Inloggen met E-herkenning

Dé manier van inloggen voor werkgevers die aangesloten zijn bij een gemeente

Ilias avatar
Geschreven door Ilias
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een betrouwbaar inlogsysteem speciaal ontwikkeld voor bedrijven en organisaties in Nederland. Het biedt een veilige en eenvoudige manier om in te loggen bij websites van de overheid en andere cruciale organisaties. Vergelijkbaar met een digitale identiteitskaart, verifieert eHerkenning de identiteit van gebruiker en zorgt het ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot informatie en diensten.


Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie online uitgewisseld kan worden. Er zijn in totaal 4 betrouwbaarheidsniveaus: EH2, EH2+, EH3 en EH4.

Inloggen op Jobport met eHerkenning

Bij Jobport werken we samen met gemeentes en andere publieke organisaties. Om toegang te krijgen tot deze diensten, moet een werkgever veilig kunnen inloggen. Dit gebeurt via eHerkenning, een gestandaardiseerd inlogsysteem in Nederland.

Met eHerkenning kunnen we controleren of iemand echt is wie hij of zij zegt te zijn, wat helpt om gevoelige informatie te beschermen en ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen toegang hebben. Werkgevers worden door hun accountmanager uitgenodigd om deel te nemen. Om als werkgever in te kunnen loggen bij een gemeente via Jobport, heb je minimaal eHerkenning niveau 3 (EH3) nodig.

Help, ik kan niet inloggen!

  1. Controleer eHerkenning niveau:

    • Neem contact op met je eHerkenning-leverancier om te verifiëren of jouw organisatie beschikt over eHerkenning niveau 3 (EH3). Dit geldt voor alle gebruikers die inloggen.

  2. Bevestig machtiging voor alle gebruikers:

    • Zorg ervoor dat alle personen die proberen in te loggen gemachtigd zijn om eHerkenning te gebruiken namens jouw organisatie.

  3. Verifieer uitnodigingen binnen Jobport:

    • Controleer of jouw organisatie correct is uitgenodigd om deel te nemen aan Jobport.

    • Neem contact op met je accountmanager bij Jobport om te bevestigen of de uitnodigingen voor alle betrokken gebruikers zijn verstuurd en ontvangen.

Was dit een antwoord op uw vraag?